Σύντομο Ιστορικό

ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ Ο ΙΑΤΡΟΣ».

Ιδρύθηκε στις 20-7-2011 στα Τρίκαλα, με στόχο την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων αποκατάστασης σε περιπτώσεις μυοσκελετικών νευρολογικών και ρευματολογικών παθήσεων.

Με την παρουσία του στο χώρο της αποκατάστασης δημιούργησε νέα δεδομένα στον χώρο της υγείας και προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, τις οποίες μπορούμε να συναντήσουμε μόνο σε σύγχρονα νοσηλευτικά ιδρύματα της Ευρώπης.. Διαθέτει ειδικά τμήματα τα οποία είναι πλήρως εξοπλισμένα και άρτια στελεχωμένα από εξειδικευμένο προσωπικό και καλύπτει τις ανάγκες προς θεραπεία όλων εκείνων των περιστατικών που χρήζουν αποκατάστασης τόσο σε επίπεδο διάγνωσης – εκτίμησης όσο και σε επίπεδο θεραπείας.

Η συνεχής βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, οι επενδύσεις σε πρωτοποριακό εξοπλισμό και τεχνολογία, η στελέχωσή του με άριστα εκπαιδευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, έχουν καθιερώσει τον «Άγιο Λουκά τον Ιατρό» ως ένα από τα πλέον σύγχρονα και αξιόπιστα Κέντρα Αποκατάστασης ανοιχτής νοσηλείας της χώρας.

Το κέντρο αναλαμβάνει ασθενείς σχεδιάζοντας ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα για κάθε έναν από αυτούς. Η εξατομίκευση περιλαμβάνει:

  • Λεπτομερή φυσιατρική εκτίμηση του ασθενούς η οποία περιλαμβάνει κλινική αξιολόγηση καθώς και αξιολόγηση των απεικονιστικών ευρημάτων του ασθενούς.
  • Σχεδιασμός του θεραπευτικού προγράμματος ανάλογα με την μέγεθος του προβλήματος του κάθε ασθενούς το οποίο ανάλογα με τον ασθενή μπορεί να περιλαμβάνει φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, ψυχολογική υποστήριξη, διαιτολογικό πρόγραμμα.
  • Εφαρμογή εξατομικευμένου προγράμματος κινησιοθεραπείας εξολοκλήρου στο χώρο του κέντρου μας προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί και μάλιστα με τον σωστό τρόπο κάτω από την παρακολούθηση ειδικευμένου προσωπικού.
  • Επαναξιολόγηση του ασθενούς επανειλημμένα κατά την πορεία της θεραπείας και επαναπροσδιορισμός του σχήματος της θεραπείας