Laser Υψηλής Ισχύος - Hilterapia

Hilterapia® είναι μια πρωτοποριακή θεραπεία λέιζερ υψηλής ισχύος που δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε στην Ιταλία, και έχει αναγνωριστεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών FDA (Food and Drug Administration).Το HIRO®, κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και εγκεκριμένο από την FDA των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι το ιατρικό μηχάνημα το οποίο, χάρη στον πρωτοποριακό παλμό HILT® υψηλής έντασης, είναι ανώδυνο, μη επεμβατικό, δίνει άμεσα αποτελέσματα στην καταπολέμηση του πόνου, ο χρόνος αποκατάστασης είναι συντομότερος και είναι σε θέση να εξασφαλίσει, από την πρώτη συνεδρία αλλά και μακροπρόθεσμα, αποτελεσματική βιοδιεγερτική, αντιφλεγμονώδη και αναλγητική δράση σε βάθος.

Laser Υψηλής Ισχύος - Hilterapia - 01
Laser Υψηλής Ισχύος - Hilterapia - 02
Laser Υψηλής Ισχύος - Hilterapia - 03
Laser Υψηλής Ισχύος - Hilterapia - 04

Σκοπός της Hilterapia® είναι η επίλυση του προβλήματος, καταπολεμώντας την αιτία και όχι απλά την συμπτωματολογία. Αυτό σημαίνει ότι, ενώ η αρχική βελτίωση ενάντια στον πόνο είναι άμεση, αλλά προσωρινή, με το πέρας του πλήρους θεραπευτικού κύκλου τα αποτελέσματα τείνουν να είναι μακροπρόθεσμα, αν και, προφανώς, η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται από το είδος της παθολογίας. Πράγματι, μόνο το HIRO® επιτρέπει τη διάδοση του παλμού για τηνHilterapia® στους ιστούς, σε βάθη που μέχρι σήμερα θεωρούνταν απροσπέλαστα, με εξαιρετικά αποτελέσματα και όσον αφορά την ανάπλαση των ιστών.

Από την πρώτη κιόλας εφαρμογή, το HIRO® εγγυάται αποτελέσματα ενάντια στον πόνο και τη φλεγμονή, διατηρώντας πάντα τη θερμοκρασία της επιδερμίδας σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από το όριο θερμικής βλάβης.

Ήδη από την πρώτη συνεδρία, η Hilterapia® είναι εντυπωσιακά αποτελεσματική ενάντια στον πόνο, κατά τη θεραπεία παθολογιών όπως η οσφυαλγία, οι πόνοι στον αυχένα, οι θλάσεις, τα μοσχεύματα, οι θυλακίτιδες, οι περιαρθρίτιδες, οι τενοντίτιδες, οι επικονδυλίτιδες, οι τραυματισμοί και τα διαστρέμματα.

Επιπλέον, η Hilterapia® εξασφαλίζει εντυπωσιακά αποτελέσματα όσον αφορά την ανάπλαση των αρθρικών ιστών σε εκφυλιστικές ασθένειες, όπως για παράδειγμα η αρθρίτιδα.

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ HIRO LASER ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ LASER ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΕΩΣ 1.000.000 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ είναι ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ που έχει την δυνατότητα να παρέχει ικανά ΥΨΗΛΕΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΘΥΣ ΙΣΤΟΥΣ π.χ. ενδαρθρικά.

Η HILTERAPIA ενδείκνυται σε ασθενείς με:
α) αυχενικό σύνδρομο,
β) Οσφυοισχιαλγία,
γ) Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα,
δ) παγωμένο ώμο και,
ε) σε αθλητικές κακώσεις όπως: θλάσεις μυών (ρήξη – κάκωση χιαστών συνδέσμων γόνατος, ρήξη – κάκωση πλαγίων συνδέσμων γόνατος, ρήξη – κάκωση μηνίσκων), ρήξη και κάκωση συνδέσμων ώμου, ρήξη – κάκωση ποδοκνημικής, ρήξη – κάκωση συνδέσμων λοιπών αρθρώσεων, τενοντίτιδα, επικονδυλίτιδα καθώς και εκφυλιστικές καταστάσεις χόνδρου (χονδροπάθειες, μετατραυματικές αρθρίτιδες).

therapeies hilterapia 05

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι σε όλες τις περιπτώσεις όπως περιγράφηκαν ανωτέρω και ιδιαίτερα στις αθλητικές κακώσεις, με τη θεραπεία HILTERAPIA, η αποκατάσταση του ασθενούς επιτυγχάνεται στο μισό από τον γενικά προβλεπόμενο χρόνο, ενώ η συγκεκριμένη μορφή θεραπείας μπορεί να εφαρμοστεί από την πρώτη στιγμή του τραυματισμού για ακόμα πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι το κ.α HIRO, με το οποίο εκτελείται η θεραπεία HILTERAPIA, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στις εκφυλιστικές καταστάσεις του χόνδρου όπως στην οστεοαρθρίτιδα γονάτων, κι αυτό διότι είναι το μοναδικό μέσο θεραπείας το οποίο μπορεί να προκαλέσει αναγέννηση του υαλώδους χόνδρου.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ:

• Θλάσεις Μυών
• (Ρήξη – Κάκωση Χιαστών Συνδέσμων Γόνατος, Ρήξη – Κάκωση Πλαγίων Συνδέσμων - Γόνατος, Ρήξη – Κάκωση Μηνίσκων)
• Ρήξη και Κάκωση Συνδέσμων Ώμου
• Ρήξη – Κάκωση Ποδοκνημικής
• Ρήξη – κάκωση συνδέσμων Λοιπών Αρθρώσεων Αρθρώσεων
• Τενοντίτιδα
• Επικονδυλίτιδα
• Εκφυλιστικές καταστάσεις Χόνδρου (Χονδροπάθειες ,Μετάτραυματικές Αρθρίτιδες)

Παρατήρηση:

1) Σε όλα τα παραπάνω αλλά ιδιαίτερα στις αθλητικές κακώσεις πραγματοποιεί αποκατάσταση στον μισό από τον προβλεπόμενο χρόνο και εφαρμόζεται από την πρώτη στιγμή του τραυματισμού για ακόμα πιο γρήγορα αποτελέσματα.

2) Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στις εκφυλιστικές καταστάσεις του χόνδρου όπως στην οστεοαρθρίτιδα γονάτων, γιατί είναι το μοναδικό μέσο θεραπείας το οποίο μπορεί να προκαλέσει αναγέννηση του υαλώδους χόνδρου.

therapeies hilterapia 06

HIRO LASER: ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑΣ

Το HIRO LASER είναι ένα νέο σύστημα LASER υψηλής ισχύος το οποίο σχεδιάστηκε ειδικά για την θεραπεία εν τω βαθει εκφυλιστικών καταστάσεων όπως είναι η οστεοαρθρίτιδα γόνατος.

Για να δούμε όμως πως μπορεί το HIRO LASER να βοηθήσει στην οστεο- αρθρίτιδα γόνατος θα πρέπει να δούμε την δομή της άρθρωσης του γόνατος.

Η άρθρωση του γόνατος αποτελείται από την κάτω αρθρική επιφάνεια του μηριαίου οστού (μηριαίοι κόνδυλοι) και την άνω αρθρική επιφάνεια της κνήμης (κνημιαίες γλίνες). Οι διάφορες ανωμαλίες των αρθρικών επιφανειών αντισταθμίζονται με τους σχετικά παχείς αρθρικούς χόνδρους.

Ο αρθρικός χόνδρος είναι μια μορφή συνδετικού ιστού. Αποτελείται από κύτταρα ,τα χονδροκύτταρα τα οποία βρίσκονται μέσα σε μια ημιδιάφανη γαλαζωπή ουσία που ονομάζεται θεμέλια ουσία και η οποία εμπεριέχει άφθονες ίνες κολλαγόνου αλλά και άλλων ουσιών όπως είναι η πρωτεογλυκάνες. Η σύσταση του αυτή του προσδίδει ολισθηρότητα, έτσι ώστε να «γλιστρά το ένα κόκκαλο πάνω στο άλλο», καθώς και αντοχή σε πιέσεις και τάσεις. Όλα τα συστατικά που απαρτίζουν τον κυτταρικό χόνδρο ανανεώνονται με ρυθμό που μεταβάλλεται ανάλογα με την πάροδο της ηλικίας. Μετά την πάροδο της παιδικής ηλικίας ο ρυθμός αναγέννησης του χόνδρου είναι χαμηλός. Αυτό σε συνδυασμό με τις καθημερινές καταπονήσεις που δέχεται οδηγεί στην εκφύλιση του χόνδρου.

Έτσι ο χόνδρος αρχίζει να υποφέρει, να αφυδατώνεται, να λεπτύνεται, να παρουσιάζει ρωγμές και να γίνεται ανώμαλος. Το κόκκαλο τότε από κάτω αρχίζει να αντιδρά, γίνεται πιο σκληρό, πιο πυκνό και αυξάνεται σε μέγεθος, ξεπερνά τα όρια της άρθρωσης με αποτέλεσμα να περιορίζει το εύρος των κινήσεων της άρθρωσης. Η εκφύλιση του χόνδρου ξεκινά σχετικά νωρίς ωστόσο τα αποτελέσματα της εκδηλώνονται σε σχετικά μεγάλη ηλικία κυρίως μετά την ηλικία των 55 ετών. Ωστόσο υπάρχουν και άτομα μικρότερης ηλικίας στα οποία εκδηλώνεται αρθρίτιδα π.χ. αθλητές μετά από κακώσεις και τραυματισμούς στο γόνατο, ή άτομα που η εργασία τους απαιτούσε συνεχή καταπόνηση των γονάτων. Στην παρακάτω εικόνα φαίνονται πως είναι ένα φυσιολογικό γόνατο και πως είναι ένα γόνατο που πάσχει από οστεοαρθρίτιδα.

therapeies hilterapia 08

Φαίνεται στο πάσχον γόνατο ότι ο χόνδρος έχει φθαρεί και έχει μικρύνει το διάστημα ανάμεσα στα οστά (μεσάρθριο διάστημα).

Τα κύρια συμπτώματα και κλινικά σημεία της οστεοαρθρίτιδας είναι:
ΠΟΝΟΣ, που έχει το χαρακτηριστικό ότι δεν εμφανίζεται κατά την ανάπαυση ή το κάθισμα, παρά μόνο στις κινήσεις του γόνατος ή όταν η άρθρωση φέρει το βάρος του σώματος π.χ. περπάτημα, ορθοστασία ανέβασμα σκάλας κ.α.
ΔΥΣΚΑΜΨΙΑ ΤΗΣ ΑΡΘΡΩΣΗΣ, δηλ. δυσκολία στη κίνησή της άρθρωσης μετά από ακινησία. Η δυσκαμψία αυτή είναι συνήθως ελαφριά, αλλά μπορεί να είναι και πολύ έντονη.
ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΘΡΩΣΗΣ, η οποία έχει το χαρακτηριστικό ότι είναι “σκληρή” στην ψηλάφηση, είναι δηλ. οστικής προέλευσης.
ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΘΡΩΣΗΣ, που αναπτύσσεται σε προχωρημένο στάδιο της πάθησης.

Η θεραπευτική αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας διακρίνεται σε:
• Συντηρητική θεραπεία
• Χειρουργική θεραπεία. Η χειρουργική θεραπεία είναι η ριζική λύση στην οστεοαρθρίτιδα. Στην χειρουργική αντιμετώπιση γίνεται αντικατάσταση των αρθρικών επιφανειών με τεχνητά υλικά. Ωστόσο επειδή τα τεχνικά αυτά υλικά έχουν συγκεκριμένο χρόνο ζωής μετά την τοποθέτηση τους στον ασθενή (γύρω στα 10 χρόνια) για αυτό το χειρουργείο συνιστάται σε άτομα που έχουν ξεπεράσει τα 65 χρόνια κι αυτό για να μην χρειαστεί να κάνουν και δεύτερη χειρουργική επέμβαση προκειμένου να τα αλλάξουν.

Για τη συντηρητική θεραπευτική αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας γόνατος χρησιμοποιούνται:
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ αγωγή (τοπικές αλοιφές ,αναλγητικά, αντιφλεγμονώδη καθώς και εγχύσεις μέσα στην άρθρωση υαλουρονάνης)
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. Μέχρι τώρα οι δυνατότητες της φυσικοθεραπείας περιορίζονταν κυρίως στην προσπάθεια ανακούφισης του ασθενούς και στην ενίσχυση του μυϊκού συστήματος της άρθρωσης. Ωστόσο τα αποτελέσματα ήταν πτωχά και αυτό γιατί κανένα φυσικοθεραπευτικό μέσο από αυτά που είχαμε στην διάθεση μας, δεν μπορούσε να επέμβει στο κύριο αίτιο του προβλήματος που είναι ο φθαρμένος αρθρικός χόνδρος.

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο και μετά από μακροχρόνιες επιστημονικές έρευνες έχει αναπτυχθεί ένα νέο σύστημα laser το HIRO LASER το οποίο είναι το μοναδικό φυσικοθεραπευτικό μέσο αυτήν την στιγμή που μπορεί να δώσει τέτοια ποσά ενεργείας στον καταπονημένο αρθρικό χόνδρο και σε συγκεκριμένες συχνότητες έτσι ώστε:
α. να διεγείρει εν μέρει τον μηχανισμό αναγέννησης του χόνδρου , (θυμηθείτε, όπως προαναφέραμε, ότι ο αρθρικός χόνδρος με την πάροδο του χρόνου δεν έχει ικανοποιητικό ρυθμό αναγέννησης) και
β. να επιφέρει γρήγορη αντιφλεγμονώδη αντίδραση.

Τα αποτελέσματα είναι άμεση ανακούφιση του ασθενούς από τον πόνο βελτίωση του βαδίσματος , καθώς και του εύρους κίνησης της άρθρωσης .Ο αριθμός των θεραπειών που απαιτείται να πραγματοποιηθούν ,συνήθως, ανέρχεται στις 18.Καθε θεραπεία με το HIRO LASER συνοδεύεται από θεραπεία με C.P.M.(μηχάνημα παθητικής κινητοποίησης) έτσι ώστε να ανακτηθεί η ευκινησία του γόνατος, καθώς και από ειδικό πρόγραμμα ασκήσεων προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε ασθενή ξεχωριστά. Για την συντήρηση των αποτελεσμάτων θα πρέπει ο ασθενής να πραγματοποιεί επαναληπτική θεραπεία ανά εξάμηνο η μια φόρα το χρόνο ανάλογα με το στάδιο εξέλιξης της νόσου που βρίσκεται κάθε ασθενής.

Laser Υψηλής Ισχύος - Hilterapia (Αρχή Θεραπείας)
Laser Υψηλής Ισχύος - Hilterapia (Μετά την Θεραπεία)