Μονάδα Αντιμετώπισης Οξέος Πόνου

oxeos ponou 02

Σύμφωνα με τον ορισμό της IASP 1979 (International Association for the Study of Pain) ο πόνος είναι << μία δυσάρεστη αισθητική και συναισθηματική εμπειρία που σχετίζεται με πραγματική ή δυνητική βλάβη ιστών ή περιγράφεται με όρους μιας τέτοιας βλάβης>>. Η θεραπεία του πόνου δίνει ποιότητα ζωής στον πάσχοντα ασθενή εφαρμόζοντας σύγχρονες φαρμακευτικές και παρεμβατικές τεχνικές αντιμετωπίζοντας ολιστικά τον χρόνιο πόνο.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Το Κέντρο Αποκατάστασης Άγιος Λουκάς ο Ιατρός διαθέτει αναισθησιολόγο με εξειδίκευση στην αλγολογία και έχει σαν στόχο την ανακούφιση του χρόνιου πόνου και του πόνου των καρκινοπαθών και των συνοδών βασανιστικών συμπτωμάτων με στόχο την ποιότητα ζωής και την αξιοπρεπή διαβίωση Στελεχώνεται από εξειδικευμένη ομάδα ιατρών, νοσηλευτών, ψυχολόγων,κοινωνικών λειτουργών κ.α. Χρησιμοποιεί επεμβατικές, μη επεμβατικές και εναλλακτικές τεχνικές σε θεραπευτικά σχήματα εξατομικευμένα ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ασθενή.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

oxeos ponou 011.Οξύς-Χρόνιος Πόνος
2.Καρκινικός Πόνος
3.Νευροπαθητικός Πόνος
4.Οσφυαλγία – Ισχιαλγία
5.Ινομυαλγία
6.Μυοπεριτοναικό Σύνδρομο
7.Νευραλγία Τριδύμου, Μεθερπητική Νευραλγία κ.α

Ο Ιατρός Αλγολόγος είναι Αναισθησιολόγος εξειδικευμένος στην διάγνωση και θεραπεία των ασθενών που πάσχουν από οξύ ή χρόνιο πόνο. Στο Ιατρείο Πόνου, εκτός από εξειδικευμένη φαρμακευτική αγωγή, εφαρμόζονται και όλες οι παρεμβατικές τεχνικές για την αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου. Πραγματοποιούνται αποκλεισμοί νεύρων σε χρόνια επώδυνα σύνδρομα, καθώς επίσης και επισκληρίδιες εγχύσεις στην αυχενική-θωρακική-οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης (αντίστοιχα με την εντόπιση της συμπτωματολογίας). Εφαρμόζεται κεντρική ή περιφερική νευροδιέγερση σύμφωνα με τις διεθνείς ενδείξεις και πραγματοποιείται εμφύτευση αντλιών υποδορίως, υπαραχνοειδώς ή επισκληριδίως.